Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir ilişkii mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle tutulmak üzere kullanım amacına ve kullanan isim nüshasına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, elan yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın vakaları birşu denli örgüda en pıtrak kontralaşılan ve güvenilir tehlikelere yol açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çhileışma alanlarında eminğin sağlanması ammaçlanır.

Esas özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını sağlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış bâtınin kullanılması gerekir.

Yangın Yangın Çıkış Kapısı direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve alım şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara geçişini engellemek veya olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın simultane insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın kapısı son nokta kritik bir öneme sahiptir.

Yangın yahut evgin manzara vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi derunin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız tendürüst başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakılırsa de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Report this wiki page